Etapa a treia de monitorizare și depoluare a apelor subterane de produse petroliere de pe teritoriul localităților Lunga și Mărculești

marc1 2

 

În perioada de 2-5 octombrie 2017, a fost efectuată deplasarea pe teritoriul localităților Lunga și Mărculești, raionul Florești pentru participarea la etapa a treia de monitorizare și depoluare a apelor subterane de produse petroliere în baza prevederilor pct. 1.2.5 a memorandumului de înțelegere, încheiat între Ministerul Mediului din Republica Moldova (Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, HG nr. 695 din 30.08.2017) și Agenția Cehă pentru Dezvoltare privind implementarea proiectului ”Remedierea localităților Lunga și Mărculești din Republica Moldova de produse petroliere, etapa III”..

Agenţia pentru Geologie şi Resurse Minerale a fost reprezentată de Adriana Curcubet, specialist principal, Direcția Geologică și Victoria Cebotari, specialist superior, Secţia Fondul de stat de informații privind subsolul din cadrul Agenției.

În cadrul procesului de lucru au participat Întreprinderea de Stat ”Expediția Hidro-Geologică din Moldova” și Societatea DEKONTA.

Scopul acestei participări a fost prelevarea probelor de ape din fântânile domiciliare și publice existente pentru determinarea gradului de poluare cu hidrocarburi petroliere. 

 

marc2 2